LETS DISCUSS 2

0

Posted on : 3:39 AM | By : BIRO AKADEMIK DAN PENYELIDIKAN

Assalamualaikum..
Let's Discuss Class anjuran Biro Akademik akan berlangsung pada :
7 Mac 2010 (Ahad)
Jam 9.00 malam
Bertempat di D 1-2.
Antara kumpulan yang akan berdiskusi pada malam tersebut, ialah :

1) KUMPULAN IMTIYAZ (TAHFIZ)
Tajuk : HEWI dibawah pimpinan Saudari Zamilah kelihatan lesu dan kosong. “kalau nak dibandingkan dengan SIS yang lebih gah,macam itu masyarakat tak tengok la.,baik tengok SIS je..”Apa pendapat anda dengan komen ini? Bincangkan tentang pergerakan HEWI, benarkah lesu? Katanya untuk siswazah islam,tapi org tak nampak pun perkembangan? Hanya sekadar program, macam program-program lain? Bincang!

PEMBENTANG:
-NOR AKIDAH BT ISA
- HAKIMAH BT ABD HAMID
- NURUL AFIQAH BT AHMAD
- SITI ESAH BT ABDULLAH
-MARIYATUL QIBTIYAH MOHAMAD
-NOR HIDAYAH BT ZAINI


2) KUMPULAN IMTIYAZ (B.ARAB)
Tajuk : “MPM mendapat banyak aduan daripada pelajar-pelajar tentang kemiskinan mahasiswa dan tidak mempunyai duit untuk membeli makanan dan barang keperluan malah duit belanja pun tak cukup, sangat perlu kepada pinjaman dan meminta bantuan!“cipta suatu alternatif sistem, kaedah atau skim yang baru bagi membantu sedikit sebanyak pelajar-pelajar tersebut!”

PEMBENTANG:
-SHAN CHEN YAN
-HANUN RUHAMAA’ SUKOR
-FAJRIAH BT ANSARI
-JANNATUL AQILAH BT JAAFAR
-CHEK FORDAUS BT CHEK YUM

3) KUMPULAN HATIM
TAJUK : Baru-baru ini kecoh tentang penggunaan kalimah Allah oleh orang-orang
bukan Islam di Malaysia. Ada yang setuju dan ada yang tidak. Ia menyebabkan perbalahan yang negatif, gereja dan surau diserang ia melahirkan satu suasana buruk di Negara. Bincangkan isu ini dari perspektif mahasiswa Islam!

PEMBENTANG : Students Syariah 3

Share this :

  • Stumble upon
  • twitter

Comments (0)

Post a Comment